Viktigheten av lokale nyheter

Vi prater jo ofte om viktigheten av nyheter og hvordan et samfunn som ikke har en fri presse ville sett ut. Det ville vært veldig ødeleggende og vi ville ikke hatt det bedre i hvert fall. Det er ikke slik at alle medier lyver og at konspirasjonsteorier om at alle sammen er kontrollert av en enkel gruppe stemmer. Det kunne kanskje med fordel vært et litt større og skarpere skille mellom selskap og fri media, men det er vanskelig å gjennomføre. Spesielt siden papiravisen ikke lenger er like effektiv som den var tidligere. Det betyr at man er avhengig av klikk og investering til å holde det gående. Visse store aviser tyr til og med til å spørre leserne deres for økonomisk støtte, fordi de ønsker å unngå å legge opp en betalingsmur, som veldig mange gjør nå. Det er i det minste bedre enn å selge seg til et stort konglomerat med interesser og innflytelse i hvordan man melder nyhetene.

Vi ønsker ikke å gjøre det, mest av alt fordi vi ønsker å gjøre det tilgjengelig for alle. Det er ikke slik at det koster nødvendigvis så mye, men at også barn og unge da får muligheten til å lese artikler uten å måtte spørre foreldre om kontoinformasjon når de finner noe interessant de vil lese. Og det vil vi jo forsøke å gjøre, fordi det er mye i lokalsamfunnet som er interessant, ikke minst for ungdommen, som de bør vite om. Alle nasjonale nyheter blir rapportert om i lokalavisa, men nesten ingen lokale nyheter blir skrevet om i nasjonale aviser. Så da må det nødvendigvis eksistere andre kilder hvor folk kan få lese om det som angår de aller mest faktisk. Uansett hvor interessant det er å lese om hva som skjer rundt i verden, eller det seneste politikerne i Oslo krangler om, så er det svært sjeldent noe som kommer til å påvirke våre liv direkte. Og det er vel det som bør være hovedfokuset til mennesket, når det kommer til nyheter i hvert fall?

Det som skjer i en stor skala er jo interessant nok å følge med på, men det påvirker jo ikke livene våre i så stor grad? Altså, det vi mener er at det som skjer stedet der du lever er viktigere enn hva som skjer hundre- eller tusenvis av kilometer unna. Det er kanskje ukomfortabelt å lese om og et fanger ens oppmerksomhet, men det er viktigere å vite hvordan trafikken i ditt område kommer til å se ut, eller om det kommer nye tilbud til ungdommer for å drive med noe sunt og trygt. Vi er jo selvfølgelig en del av det større samfunnet, så ting påvirker oss like mye som det påvirker en annen region, men det er viktig å ha det klart for seg hvor viktig vårt lokalsamfunn er. Det er jo derfor vi støtter vårt lokale fotballag, i stedet for et fra hovedstaden, Trondheim eller Bergen? Det føles naturlig, fordi det er her vi har vokst opp, og det er her våre foreldre kommer fra, så vi tilhører her.

Vi kommer til å gjøre en så stor innsats som mulig for å forsterke dette i våre artikler. Hvor vi kommer til ha varianter av artikler som dekker alt mulig, fra underholdning, sport, nyheter og andre ting som påvirker oss. Dette kan gjøres speseilt mye enklere av aviser som oss fordi vi er uavhengige og har ingen som kan påvirke til å skrive noen ting, eller til å stoppe oss fra å publisere noe. Det eneste vi ser på er verdien av det som skal legges ut, og ingenting mer enn bare det.