Utfordringer

Utfordringene som vi som lokalavis står ovenfor er ikke akkurat enkle. Det er mye der ute som kan potensielt sett ødelegge for vår fremtid, og mye av det har kanskje til og med allerede skjedd. Om du går i butikken så finner du heldigvis enda papiraviser, men det er færre av de enn hva du ville funnet tidligere. Vi har nevnt det i andre artikler, men det handler mye om at folk vil ha nyhetene umiddelbart og man er ikke like tålmodige lenger til å vente en natt for å få det i handa. Det er ikke til å misforstå det altså, mennesker har en trang til å vite noe så fort det skjer, og den nysgjerrigheten dreper papiravisen.

Det betyr ikke at papiraviser ikke kan gjøre en viktig jobb altså. Reportasjer og dyptgående analyser er det helt klart plass til enda og det er noe tradisjonelt og kulturelt å ha fysiske aviser. Det er i hvert fall helt klart at det har en langt større sjarm enn å lese på mobilen, selv om mange kanskje har blitt vant med det sistnevnte. Vi ser jo også at det er mange dyptgående analyser og slike ting som kun kommer i papiravis, eller som er bak en betalingsmur på nettet. Så man forsøker jo å lage et bra innhold som er viktig for folk å vite, men det kan være vanskelig. Det er mye som avhenger på hva folk er interesserte i og hvor bra kvalitet det er på det man driver med. Journalistikk og det å driver med rapportering bør være det viktigste man driver med i en avis og et sted som driver med nyheter. Alt annet bør komme sekundært, selv om det er vanskelig å innbille seg at det kommer til å skje. Ikke at visse aviser aldri gjør dette altså, man ser ofte eksempler på avsløringer som har kommet på grunn av journalisters gode arbeid. Det er vel derfor de fleste går journalistskolen og faktisk blir journalister. De fleste gjør vel ikke det for å skrive om Kim Kardashian eller om en eller annen rosablogger?

Og det er her den essensielle utfordringen ligger, i at folk faktisk ønsker slike “nyheter” eller innhold om ulike kjendiser og sladder. Så det å balansere slike ting er vanskelig. Eller så kan man være prinsippfast i det man driver med og rett og slett ikke fylle avisen sin med slikt innhold. Om det er det som målet er naturligvis. Om en ønsker å ha alle slike deler med, så kan man gjøre det naturligvis, og da har man noe for enhver. Hva synes du som leser at vi på halden24.no skal gjøre? skal vi ha alle mulige nyheter og ikke-nyheter, eller ønsker du at det skal være mer strømlinjet og siktet mot en type nyheter og innhold. Vi tror at det kommer til å ende opp med det sistnevnte, og det er kanskje nødvendig også for å få nok lesere og nok abonnement slik at vi kan fortsette å drive som vi har gjort.