Hvem bør jeg høre på?

Noe som mange snakker om er hva slags nyheter du bør høre eller lese og hvorfor. Dette fordi det finnes en rekke selskaper som står bak nyheter og som vil at du skal tro på det de sier.

Det høres ut som en konspirasjonsteori, men i dagens tidsånd der “fake news” står i fokus er det viktig å vite hvilke aviser, nettaviser og artikler vi leser og hvem som står bak dem.

Hvordan finner jeg ut hvem som står bak det jeg leser?

Hvis du velger en norsk avis, så kan du se hvem som eier denne avisen og se om de tidligere har prøvd å snakke noens sak eller lignende. Det kan være at de har holdt med et bestemt politisk parti eller prøve å fremme noens uskyld. Det er ikke alltid like lett å skjønne hvordan nyhetsinnflytelse virker på oss, men ofte etter at vi har lest spesifikke saker kan det endre vår egen mening.

Har du noen gang tenkt på det?

Mye rart står i media

Det er veldig rart at vi må være så obs på informasjonen vi leser, men som vi for eksempel så under det forrige amerikanske valget så jobbet det en rekke russere med å få amerikanere til å stemme på Trump. Det er jo i mye større skala enn vi noen gang har sett før.

Det er viktig å vise at vi faktisk sjekker at nyhetene vi leser stemmer. Finn ut hva slags politikk avisene du leser fører og se om du er enig med dem. Hvis du ikke er enig så kan du jo fortsatt lese artiklene, men med et mer kritisk blikk. Det er jo alltid positivt å få med seg flere sider av en sak, men det å være obs på hvilken vinkling disse sakene har er absolutt alfa og omega.